Info

DEMARKETING: nejlepší čeští marketéři prozrazují své postupy a byznysmodely

Nejposlouchanější český marketingový podcast a jediný český podcast doporučovaný časopisem FORBES servíruje rozhovory s hosty, kteří vás mají co naučit. Kritérium číslo 1: Něco velkého v českém marketingu dokázali. Kritérium číslo 2: Jsou ochotní a schopní rozberat své postupy na součástky. Konkrétně, prakticky, bez marketingového bullshitu. Autor podcastu Pavel Šíma, sám oceňovaný marketér a vystudovaný žurnalista, jde do hloubky. Trvá na odhalení byznysmodelu hostů. Nepustí je od mikrofonu, dokud jejich úspěch nerozloží na drobné a nesloží zpět do použitelného schématu, které můžete okamžitě začít replikovat. Pokud vás už nebaví hledat jehlu v kupce sena – něco inspirativního a použitelného v záplavě milionů irelevantních blogpostů, how-to článků, tweetů a FB postů – je na čase subscribnout si DEMARKETING a pustit si do uší pečlivě vybrané klenoty českého marketingu.
RSS Feed
DEMARKETING: nejlepší čeští marketéři prozrazují své postupy a byznysmodely
2021
September


2020
December
November
October


2017
September
May


2016
September
May
March
February


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: September, 2017
Sep 28, 2017

Jak to roztočili Galard (do dvou let vyexitováno investiční skupině) a Le Premier (míří k obratu 100 milionů) a proč se jejich cesty ze stejných výchozích pozic vyvinuly zcela odlišně?

Dvourozhovor s foundry dvou pánských krejčovství, jejichž založení dělilo jen pár měsíců, dává nahlédnout do celé košilovo-oblekové branže a nabízí unikátní komparativní pohled na to, jak faktor různých osobnostních rysů zakladatelů může vyústit v úplně jiné firmy s úplně jinou cílovkou a přístupem k zákazníkům.

Dvourozhovor = dvounásobná nálož marketingových insightů.

Standa Gálik (zakladatel Galardu) prozradí:

  • Jak to rozjel s počátečním kapitálem 20 000 Kč; jak zpočátku provozoval obchod bez toho, aniž by reálně měl nějaké obchodní prostory; jak vybartroval úplně vše, co k podnikání potřeboval; a jak pověsil své vlastní obleky na výstavní figuríny – a.k.a. Jak udělat luxusně vypadající prodejnu s téměř nulovým budgetem?
  • Jak akvíroval své první zákazníky (hardsellem)?
  • Jak uplatnil spousty B2B postupů v B2C branži?
  • Jak vybartroval billboard na celý rok – a co všechno proboha ještě vybartroval. :)

 

Jako nemarketingový bonus si povíme jak vypadat jako úspěšný „zalovený“ chlap s pouhými pár kousky oblečení v šatníku a jako bonus číslo dva se dozvíte jak si stopnout letadlo.

Jakub Lohniský (zakladatel a CEO Le Premier) potom poví:

  • Jak doputoval od jednoho pražského krámku k otevírání poboček v polských obdhoďácích?
  • Jak je možné, že se hokejista, co není gay, vrhne úspěšně na svět módy a má apetit a náběh na dotažení samotného velkého pana Blažka? (Jakub už se dopracoval k celkovému počtu 20 000 zákazníků a ročně udělá 3 000 obleků a 10 000 košil na míru.)
  • Jak se dostal neznámý blogísek Muži v Česku na čtenost až 140 000 unikátů měsíčně?
  • Proč se Jakub rozhodl nevěnovat segmentu luxusní krejčoviny, ale raději zacílil na tu prémiovou (nápověda: mohou za to marže a objem)?
  • Jak si Le Premier v počátcích našel díru na trhu a odlišil se proti zavedné konkurenci pouze tím, že udělal preciznější výrobu a zrychlil dodávku obleků k zákazníkovi o několik týdnů?
  • Jak je to v začátcích fakt těžké. Jak musel Jakub prodat své těžce vydřené bávo, jak málem zkrachovali a byli v prvním roce zachráněn až vánočními poukazy.
  • Jak si Jakub zažil dva zásadní okamžiky zvratu v byznysu: první když mu konkurent řekl, že „Marketing ještě nikdy nikomu nic neprodal“, a druhý, když navštívil o několik řádů větší retailovou firmu v Dubaji.
  • Jaké všechny faily a slepé cestičky si vyšlapal: od multilevel marektingu po nafocení fotek s drahým modelem, které pak neměl kam umístit, když mu nezůstaly peníze na nákup médií.
  • Proč v zimě nenakupovat billboardy?
  • Jak se stalo, že má na více než tři čtvrtiny zákazníků e-mail i telefon (v pravdě nevídané číslo)?
  • Proč extrémně záleží na tom, jestli dáte zákazníkovi pětikorunu na záchod nebo mu pošlete šišku salámu?
  • A jakých pět marketingových P (pozor, opravdu říkám pět, ne tradiční čtyři) přivedlo Le Premier z nuly ke stomilionovému obratu?

 

Jako bonus si můžete stáhnout jedno číslo časopisu Muži v Česku (ukázka content marketingu Le Premier) zdarma.

 

Odkaz na sdílitelnou stránku na webu: www.pavelsima.cz/duel

1